wij steunen

TSUNAMI 12-12


De mensen hadden er nooit van gehoord.. Zeebeving, vloedgolf, het klinkt raar en misschien een beetje mooi maar we moesten eerst bijna letterlijk met onze neus in het slijk op het strand geduwd worden om te beseffen dat de realiteit anders is, en de natuur onmeedogenloos. 

De Poesje van Sint Andries leefde en werkte van 1988 tot 1999 in een gebied waar onderzeese platen schuiven, mekaar koesteren maar ook soms botsen. Met vloedgolven en aardschokken als gevolg. Wij waren getuige van dergelijke golven, gelukkig zonder slachtoffers. Waar de visserskroeg stond, lag naast de toog een vissersboot. Het huis was wel verdwenen. De beschermdijk van de haven bestond niet meer, en tweehonderd meter verder, op het kerkplein, krioelde het van de aangespoelde vissen. De toegangswegen waren weggespoeld. Maar het leven herstelde zich. De boot in de bar werd verwezen naar de zee, de visserskroeg heropende een week later en op het uiteinde van de nieuwe beschermdijk nam de plaatselijke visfileerder zijn nieuw onderkomen in gebruik, opgericht naar de oorspronkelijke plannen : een gammele constructie met daaronder een versleten houten tafel.

In de kroegen rond de kerk werd er nog heel lang heel lekkere vis geserveerd...


In januari spelen wij elke vrijdag een extra benefietvoorstelling, volledig ten voordele van TSUNAMI 12-12. Als toemaatje krijgt U een inleiding door bekende Antwerpenaars.

Op vrijdag 14 januari verwelkomen wij als extra gast KRIS GEERTS, advocaat-dichter en ooggetuige van een andere ramp: de genocide in Rwanda. Hij vertelt en leest voor uit zijn dichtbundel over die schokkende ervaring.

Op vrijdag 21 januari vertelt de legendarische Antwerpse stadsgids en auteur GEORGES VAN CAUWENBERGH over oud-Antwerpen en bijbehorende - meestal onbekende - rampen, maar het blijft altijd plezant...

Op vrijdag 28 januari bieden wij U een muzikale extra.

De vertoningen beginnen om 20u30 , de deuren openen om 20u15. De inkomprijs is 10 per persoon, de opbrengst gaat integraal naar TSUNAMI 12-12. 

Afspraak in ons splinternieuw keldertheater in de Hofstraat 9 2000 Antwerpen. Reserveren kan op 0478/503 196

Bedankt voor uw solidariteit